Bätz-orgel weer in volle glorie

Bätz-orgel weer in volle glorie

In de maanden april en mei zijn alle gerestaureerde onderdelen van het orgel vanuit de werkplaats in Utrecht naar Woerden overgebracht en is alles weer teruggeplaatst in het orgel.
Na de blaasbalgen en de windladen werden…

Blaasblagen zijn weer terug…

Blaasblagen zijn weer terug…

Begin april werden de vijf blaasbalgen terug geplaatst in de balgenkamer van het orgel. Deze ruimte bevindt zich achter het orgel, in de toren. De blaasbalgen vormen de ‘longen’ van het orgel…

Wat is er tot nu toe gedaan…

Wat is er tot nu toe gedaan…

In september zijn de meeste onderdelen van het Bätz-orgel overgebracht naar de werkplaats van de fa. Van Vulpen in Utrecht.
Daar is alles geordend en zorgvuldig opgeslagen.

De restauratie is begonnen

De restauratie is begonnen

Op 3 september was het zover. Door vier medewerkers van de fa. Van Vulpen, het grootste gedeelte van het pijpwerk uit het orgel genomen, en getransporteerd naar de werkplaats van de Gebr. Van Vulpen in Utrecht.

Sponsor actie van start!

Sponsor actie van start!

Het grote Bätz-orgel in de Petruskerk moet na de restauratie weer klinken als voor 1835. Vrijdag begint een actie voor de ontbrekende 20.000 euro om onder andere 1.800 orgelpijpen op te knappen.

Help mee!

Help mee!

Zoals u weet zal ons prachtige Bätz orgel weer volledig gerestaureerd worden. Hiermee wordt de draagkracht en klank weer teruggebracht in de originele staat zoals de orgelbouwer J.H.H. Bätz in 1768 heeft bedoeld.