Bätz-orgel weer in volle glorie

In de maanden april en mei zijn alle gerestaureerde onderdelen van het orgel vanuit de werkplaats in Utrecht naar Woerden overgebracht en is alles weer teruggeplaatst in het orgel.

Na de blaasbalgen en de windladen werden ook alle orgelpijpen nauwkeurig op de juiste lengte gebracht en werd alles goed gestemd op de toonhoogte a = 415 Hz. Heel bijzonder is, dat het orgel weer de originele toonhoogte terug heeft gekregen, die het in 1768 ook had. De toonhoogte is bij benadering een halve toon lager dan de moderne toonhoogte. Ook zijn de klavieren teruggeplaatst en zijn alle mechanische verbindingen tussen de klavieren en de windladen weer goed afgeregeld.

Op zaterdag 8 juni, aanvang 15.00 uur, is er een concert ter gelegenheid van de heringebruikname van ons Bätz-orgel. Daarbij krijgen we uitleg over de restauratie van de adviseur Peter van Dijk.

U bent van harte welkom bij dit feestelijke concert in de Petruskerk, Kerkplein 5 te Woerden.